zondag 24 juli 2011

Recycling

Een paar weken geleden waren Ben en ik in de theetuin van Villa Annie. Je kunt het je met dit weer haast niet voorstellen, maar wij zaten heerlijk in een zonnige tuin met gezellige zitjes thee / koffie te drinken. Wij waren op pad met de MG en hadden het bewuste weggetje in het verleden al tig keer gereden, dat was nog voordat de nieuwe rondweg om Heeten aangelegd was. In die tijd gingen wij met onze kids 's zondags vaak naar Deventer naar opa en oma langs 't Scheultie. Mooi weggetje, maar sinds die rondweg er ligt kwamen we er niet meer. Er zijn ook veel mooie weggetjes die naar Rome (eh Deventer bedoel ik natuurlijk) leiden. Maar Villa Annie was in die tijd een beetje een dichtgegroeid oud huis met een vieze vijver ervoor. Nu is dat heel anders, echt de moeite waard om er eens te gaan kijken. Maar waarom vertel ik dit nu: de reden staat hiernaast. Een etagere van oude kopjes / schoteltjes / bordjes. Ik heb hem niet bij Villa Annie gemaakt, maar wel het idee meegenomen. Bij de kringloop ben ik op zoek gegaan naar wat volgens mij een beetje bij elkaar zou kunnen passen en was € 1.60 kwijt, daarna naar Gamma voor de lijm € 5,00. Tja........... je hebt maar een klein beetje nodig en je moet dus wel die hele tube kopen. Gisteren vierde zoonlief zijn 25e verjaardag en oogstte ik veel succes met mijn etagere gevuld met lekkers. Maar ik heb toch iets niet helemaal goed gedaan: toen ik hem onder de kraan afspoelde liet het bovenste stuk los. Nou ja, we hebben nog wel lijm.................... 

donderdag 21 juli 2011

Quilten en Vilten

Mijn collega in werk en quilten Jeannette kwam terug van haar vakantie in Engeland en bracht voor mij dit stofpakketje mee, geweldig leuk om zo'n cadeautje te krijgen. Wat een grappige manier van vouwen hé?


Ook had ik mij-zelf vorige week  een cadeautje gegeven, het boek "Tile quilt Revival". Ik had in HZG 165 een artikel over deze bijna vergeten techniek gelezen en omdat ik graag wil appliceren, maar ik het eerst moet leren en b.v. Baltimore me daarvoor nog iets te ingewikkeld is, heb ik het boek aangeschaft en ben meteen begonnen met mijn eerste applicatie blok, in mijn eigen kleuren.



Ik heb mij wel gehouden aan de adviezen van Jane en heb dus ook op doorzichtig materiaal het patroon overgetrokken, wat bij het plaatsten van de patroondelen op de juiste plek erg geholpen heeft. Bij deze techniek liggen de patroondelen niet tegen elkaar aan, maar komt er een randje van de ondergrondstof tussen,  als een mosaik dus.  Dat geeft je, zeker als beginnende appliqué quilter, een beetje meer vrijheid en bovendien zijn deze patroondelen niet zo klein ( Tile = tegel en die worden gelegd met voegen ertussen) . 

De bee van volgende week hebben wij wat naar voren gehaald om een workshop vilten te kunnen doen. Hoewel het niet echt mijn ding is ( ik heb ooit een hoedje gevilt en voel, als ik daaraan terugdenk, nog de glibberige groene zeep tussen mijn vingers glijden, brrrrrrrrr) vond ik deze workshop echt leuk. De techniek was inmiddels ook veranderd, geen groene zeep meer, maar gewoon een busje met water (liefst warm) en Citronella, bobbeltjes plastic en een handdoek daaronder. Op het plastic wordt de wol in vier lagen gelegd, nat gemaakt en  samen opgerold. Daarna goed wrijven, rollen etc. totdat een vast geheel ontstaat. Wij hebben een bloem gemaakt, behalve Hettie, van haar is het landschapje rechts boven. 
Na de bloem hebben wij nog een steel gevilt, veel rollen en een paar kleurtjes door elkaar gebruiken. 
Natuurlijk had onze gastvrouw (Hettie) weer voor iets lekkers bij de koffie gezorgd en hebben wij  nog even  nagenoten en uitgerust. Wij hadden namelijk de hele avond lekker buiten staan vilten en daar wordt je warm en moe van.  Het was weer  een bijzondere en geslaagde (vilt) bee. 

woensdag 13 juli 2011

Gastdocente en Tanne's tas



Gisteren hadden wij weer bee. Dit keer wel een heel bijzonder bee: met gastdocente om ons de beginselen van het appliceren bij te brengen. Jane was over uit Engeland en had aangeboden om ons een applicatie workshopje te geven. Jane is daar een ster in, kijk maar eens op haar website. En bij een bee hoort natuurlijk ook weer wat lekkers, Hettie had een heerlijke pruimen- en een monchou-taart gemaakt. En er moest natuurlijk ook eerst een show-and-tell gehouden worden.  Ik heb een collage gemaakt van de foto's en daar staan een paar pogingen van ons op, is nog niet zo spectaculair en ik weet ook niet meer goed wie er wat gemaakt heeft. Jane had een vlinder en een vogel als voorbeelden, de meesten zijn begonnen aan de vogel (omdat daar net iets minder stukjes aan zaten dan aan het vlindertje) alleen Hettie heeft een begin gemaakt met de vlinder. Het was moeilijk en  het was dus ook bij lange na niet af, maar dat komt nog wel.  Het was natuurlijk vooral heel gezellig en Jane is tot bijzonder lid van onze bee benoemd! 




Mijn collega Alida (23Puzzle voor de "oude" groep 23-dingen-volgens) heeft twee hele creatieve knutselkinderen. Alida is altijd zeer enthousiast over de resultaten van hun creativiteit. Nu is een moeder dat natuurlijk wel vaker, maar ik moet heel eerlijk zeggen, dat er erg leuke dingen uit die kokertjes komen. Zo kwam Alida vanmorgen met onderstaande tas, gemaakt door Tanne van tafelzeil, stofjes en bandjes voor haar zusje Eva. Ik vond 'm geweldig! Hij is ook heel stevig en echt goed te gebruiken. Chapeau! 


Zo, ik ga verder met de driehoekjes quilt, nog één naad en dan is het middenstuk klaar. Dan komt het volgende spannende deel: de randen. Morgen ga ik naar Marein om te kijken of zij nog een leuke randstof heeft. Wordt vervolgd!


zaterdag 9 juli 2011

Update driehoekjes



Om te laten zien hoe eerste idee-en kunnen veranderen de volgende foto's. Ergens vorig jaar ben ik begonnen met uit mijn bakken met "kleine restjes" driehoekjes aan elkaar te zetten. Omdat ik eerst de gele/oranje restjes bak heb gepakt leek het er in het begin op dat die kleur ook de hoofdkleur zou vormen. Maar al spittende door de verschillende kleurbakken, kwam er toch een ander beeld naar voren. Eigenlijk had ik nog wel veel verder kunnen gaan, de bakken zijn nog lang niet leeg, maar op een dag heb je er genoeg van, dan wil je de driehoekjes gaan samenvoegen en ben je benieuwd naar het resultaat. Dat is dus heel anders geworden dan ik in het begin gedacht had. Met al die verschillende driehoeksblokken vond ik blauw als tussenblok wel mooi. Zwart had ik al een paar keer toegepast, en creme is natuurlijk altijd goed, maar ook heel veilig. Nu dus blauw. Op dit moment is de bedoeling dat er een effen blauwe rand omheen komt en dat ik daarna nog even ga spelen met een randstof en kleine biesjes ertussen. Maar hoe dat zich ontwikkelt is ook weer onzeker. Voorlopig ben ik dus bijna klaar met alle driehoeks-en effen blokken aan elkaar te zetten. Wordt vervolgd! 


Hier had ik nog het creme idee
en hoofdkleur geel/oranje/rood 
Op de punt vond ik leuker. 
Dit was de eerste serie