zaterdag 23 januari 2010

Blue Stripes


Iedereen heeft resten, jullie toch ook? Ik heb bakken op kleur van "kleine" resten en mijn blauwe bak puilde uit. Daarom heb ik alle restjes in stroken gesneden en ben een soort "crazy log-cabin" begonnen. Ik had ook nog van de buurman een rol fiberfill met een plakkant gekregen en heb vierkantjes gemaakt van 22x22 cm met aan de plakkant ook weer stof die ik had "overgehouden" van een quilt voor mijn ouders. Zo kom je mooi van je "rommel" af, nou ja, je moet er nog wel wat voor doen, want het project is inmiddels een echte UFO geworden:



zaterdag 16 januari 2010

Boekenleggerproject


Tijdens de cursus Quilten Speciaal, die ik de afgelopen 2 jaar gevolgd heb, ben ik op het idee gekomen om boekenlegger-quiltjes te maken. Ik werk bij een bibliotheekorganisatie en heb toen ik begon met deze quiltcursus aan mijn collega's in de provincie gevraagd of zij voor mij boekenleggers hadden, oude, nieuwe, vreemde, etc. om er ooit iets mee te doen. Ik heb er inmiddels heel veel gekregen.  De "techniek" is een combinatie van quilten en borduren. Ik gebruik de boekenleggers als uitganspunt en associeer er op los. Er ontstaat dan als vanzelf een quiltje. Dit is één van de eerste, ik noem hem maar Alfred Jodocus Quack en de foto van dit quiltje siert mijn QS08 mappen.

donderdag 14 januari 2010

Erfgoed

Mijn pa en ma gaan verhuizen naar een aanleunappartement en in dat kader is mijn ma al druk aan het opruimen geweest. Zo heeft ze mij enige tijd geleden wat textielgoed gegeven "misschien kan jij er nog wat mee". Misschien.............. maar weggooien kan ik het niet. Als ik die steekjes zie dan moet ik denken aan degene die daar mee bezig geweest is, misschien voor een uitzet, misschien voor school? Ik weet het niet, maar bij de oude vodden kan ik het niet doen. Redwork van volgens mij toch zeker 70 jaar geleden.

dinsdag 12 januari 2010

Blog hervat

Wij zijn weer aan een nieuw jaar begonnen (ja, iedereen ook hetzelfde) en ik doe opnieuw een poging om regelmatig te bloggen. Vandaag heb ik het boek "Haar naam was Sarah" van Tatiana de Rosnay uitgelezen, zondagavond begonnen en bijna niet kunnen stoppen, indrukwekkend! Had geen zin om verder iets "nuttigs" te doen. Gistermiddag bezoek gehad van mijn nicht de matroos, leuk om weer even bij te kletsen, maar ook leuk om te weten dat zij (oh nee, de scheepskat) een weblog (http://mieneke65.hyves.nl/blog/ ) bijhoudt van haar reizen over de rivieren en kanalen van Europa.
Daarnaast heb ik de mandala voor Elselot afgemaakt, ik had hem alleen nog maar geborduurd, nu heb ik hem in een quilt veranderd.